CIW TV & TIW TV

Vanwege de beperkte internettoegang en de hoge kosten is televisie een belangrijk medium op het Afrikaanse continent, vooral in landelijke gebieden waar toegang tot entertainment extreem laag is, en waar het een traditie is om samen tv te kijken. Verschillende gezinnen komen samen om televisie te kijken, omdat niet elk gezin een eigen tv kan betalen.

 

Sinds 2014 ontwikkeld de CTIW Foundation in Ghana educatieve afleveringen wat uitgezonden wordt op de nationale televisie in Ghana.

 

De televisie programma’s met een christelijke grondslag moedigen kinderen en jongeren aan en geven hoop en vertrouwen in tijden van moeilijkheden en lastige situates, en heeft een focus op de boodschap van Gods onvoorwaardelijke liefde. Het programma behandelt onderwerpen als eerlijkheid, integriteit, naastenliefde, oprechtheid, tolerantie, conflictbeheersing, geduld, wederzijds respect, enz. en moedigt kinderen, tieners en hun families aan om dingen als hebzucht, ontrouw, bedrog, misdaad, egoïsme en corruptie te vermijden.

 

Het programma omvat verschillende secties, zoals discussiepanels, muziek, dans en drama, lezingen, educatieve spellen en introduceert op een leuke manier verschillende onderwerpen aan de kijkers.

 

Naast de dagen dat er gewerkt wordt aan de opnames,  worden er  trainings- en onderwijsworkshops georganiseerd om zo in groepjes kinderen, tieners en hun gezinnen te begeleiden. Daarnaast heeft het team in Ghana waar nodig, persoonlijk contact met de families van kinderen en tieners (telefonisch en door persoonlijk bezoek).

 

Dit project ligt vanwege omstandigheden op dit moment stil, maar hopen in 2024 weer van start te kunnen gaan met dit project.