familie-support project

Het Familie-support programma helpt gezinnen die onder de armoedegrens leven  en wiens inkomen niet voldoende is om rond te komen. De Covid-19 pandemie en de oorlog in Oekraine heeft flinke gevolgen gehad voor de Ghanesen, aangezien Ghana heel erg afhankelijk is van imports, zijn kosten voor basisbehoeften zoals voedsel in twee jaar meer dan verdubbeld.

 

We geven deze hulp door middel van de partner stichtingen en kerken die via de CTIW Foundation aanvragen doen voor hulp. Deze hulp bieden we op drie verschillende manieren aan.

 

  1. Deze hulp is soms financieel (bv. dmv het betalen van ziekenhuisrekeningen, of micro-crediet leningen voor mensen om hun eigen bedrijfje op willen starten)
  2. Het meerendeel van de hulp via dit project in basis benodigheden, waarbij Je kunt denken aan kleding, baby- en kinderspullen, lakens en beddengoed, keukengerei, etc. Deze spullen zijn gedoneerd in Nederland en worden verscheept samen met donaties voor onze andere projecten zoals het verschepen van schoolmeubels, computers, fietsen, etc.  We gebruiken deze extra hulpgoederen om zo elke hoek, nok en gat van de container te vullen en maximaal gebruik te maken van de aanwezige ruimte.
  3. Daarnaast helpen we mensen met al bestaande beroepsvaardigheden (timmerlieden, loodgieters, elektriciens, bouwvakkers, kleermakers, schoenmakers, fietsenmakers, metselaars, automonteurs) maar met een erg laag inkomen met extra training zodat ze hun vaardigheden verder kunnen verbeteren en professioneler in hun werk kunnen worden, en ontvangen zij als lening ook de nodige gereedschappen en machines, die dan over een bepaalde periode worden terugbetaald. Op deze manier moedigen we hoofdkostwinnaars van de te ondersteunen families aan om zo een ​​duurzame bron van inkomsten te genereren, zodat ze op deze manier hun gezin kunnen onderhouden. De terugbetaalde lening wordt vervolgens weer gebruikt om meer gedoneerde gereedschappen te verschepen zodat meer mensen kunnen deelnemen aan dit project.